Onderstaande projecten en voorstellingen zijn gezamenlijk gerealiseerd door de leden van De Oostkust.

 

Stadslandbouwproject NoordOogst
NoordOogst is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord, waar het draait om lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is. Het is een plek die voor iedereen toegankelijk is om duurzaam voedsel te verbouwen, maar ook een vrij ruimte biedt voor inspiratie om bewust met eten om te gaan. Talloze vrijwilligers, buurtbewoners en een grote groep groene ondernemers maken NoordOogst tot een bruisende groene plek waar je kunt werken, leren, genieten en elkaar kunt ontmoeten. De Oostkust stond aan de basis van NoordOogst, de exploitatie van het evenemententerrein en ontwikkeling van programma’s.

 

ICCCR 2016
ICCCR staat voor International Citroën Car Clubs Rally. Het is een vierjaarlijks evenement waar Citroën-clubs en liefhebbers uit de hele wereld elkaar treffen. De zestiende editie van de ICCCR had 11.000 betalende bezoekers, waarvan meer dan de helft 4 dagen verbleef op ingerichte kampeerplekken rondom Kasteel Middachten. In totaal kwamen er 5.000 Citroëns uit de hele wereld naar het evenement, waar 250 vrijwilligers bij betrokken waren.

 

De Waar? Gebeurde Geschiedenis van Nijmegen tussen 1678 en 2113
Verleden en heden werden met elkaar verbonden tijdens Prateur 2013 in Nijmegen. In de Mariënburgkapel (her)schreef muziektheater De Plaats samen met De Oostkust de geschiedenis van Nijmegen in een komisch stuk (10+) langs eeuwen van oorlog en vrede.
Met Ron Vervuurt, Peter Hendriks, Jos Verest en Stefan Papp, geschreven en geregisseerd door Albert Hoex.

 

Weekdieren
In theaterstuk ‘Weekdieren’ van 100 Vogels maken we kennis met twee mannen, met de verhalen die hen voortdrijven, maar ook met de verhalen die hen tegenhouden om te zijn wie ze zijn. Of hadden kunnen worden. Worstelend met wat ze elkaar en zichzelf vertellen, proberen ze deze keer verder te komen dan ze in de afgelopen veertien jaar zijn geweest: voorbij de drempel van de voordeur.